Sezonske palačinke brez moke s surovo skuto in jagodami

SESTAVINE ZA PALAČINKE:
- majhna žlička mletega trpotca
- curek vode (slab deci)
- 2 celi jajci pašne reje in 1 beljak (ali 1 celo jajce in 2 beljaka)
- razmaščena moka (mandljeva, sezamova ali kokosova)

NADEV:
- surova skuta (naredim sama iz surovega mleka)
- 1 (ali 2) rumenjaka
- nesegreti med po okusu
- narezane sveže jagode









Postopek za palačinke brez moke: 
V visoko plastično posodico dam trpotec in curek vode. Zmešam z metlico, da postane želatinasto.  Dodam jajca. Zmešam z metlico. Dodam še razmaščeno moko po občutku (cca dve žlici). (POZOR! Če delam s kokosovo moko, ki je tudi najcenejša, jo dodam MANJ, saj pobere več vode. Če je masa preveč gosta, zalijem z vodo.) Dodam še  ščep naravne, nejodirane soli. 
Dobro zmešam z metlico. 

Palačinke spečem normalno na kokosovi maščobi. Počakam, da se ponev dobro segreje in ko pečem palačinko sem pozorna, da se na spodnji strani res dobro speče, sicer se rada trga. 


NADEV:
Nadev je tisti, ki podpira telo saj vsebuje surove maščobe, beljakovine, encime in minerale. 

Zmešam surovo skuto, rumenjake in nesegreti med. Položim čez mlačno palačinko in narežem jagode. To ponovim v treh plasteh. 

Tako pripraljene palačinke imam za samostojen obrok.