Mufini s kosmiči in jabolki

Tale recept ni zrasel na mojem zelniku, mi je pa zelo všeč. Prvič ker je hitra in enostavna priprava, drugič, ker je v primerjavi z ostalimi recepti za mufine malce bolj zdrav in tretjič, ker niso mufini zaradi tega nič manj okusni. 






POTREBUJEŠ:

1 lonček za merico (tisti za kakav recimo).
1 lonček ovsenih kosmičev
1 lonček jogurta
1 lonček pirine ali polnozrnate moke
2 lončka naribanih jabolk (približno 5 manjših jabolk)
1/4 lončka  olivnega olja
1 ali 2 jajci
3 žlice medu
Po želji cimet, mogoče tudi ingver.

Sestavine in merice


PRIPRAVA:

Najprej v posodi zmešaš kosmiče in jogurt ter pustiš, da se kosmiči prepojijo z jogurtom. Medtem olupiš jabolka in jih naribaš. Potem ostane nekaj časa za počitek, pomivanje posode ali kakšen manjši opravek. 

Ovseni kosmiči namočeni v jogurtu.


Zmesi dodaš še moko in jabolka. Sama dodam še malo sode bikarbone (verjetno iz navade), ni pa to ključna sestavina. Niti ne vem, če je na koncu zaradi tega testo kaj bolj rahlo. 

Končna zmes  vsega skupaj.
V lončku zžvrkljaš jajce ali jajci, dodaš olje in med  ter zmešaš. Vliješ v ostalo zmes in vse skupaj premešaš. 
Tu lahko dodaš še cimet, ingver...mogoče še kaj?


Ko dobiš lepo enakomerno zmes, jo naložiš v pekač za 12 mufinov. Če ne želiš komplicirat vsuješ maso lepo v navaden pekač. 
Po izbiri. Iz pekača se lažje je toplo. Mufini pa so bolj primerni za recimo obiske.

Pečeš približno 25 min na 180 stopinj in mufini so tu. :)


Takole zgleda pečeno v pekaču :) Če se ti zgodi da pozabiš cimet (kot se meni redno dogaja), ga lahko posuješ po vrhu.
Ko so topli so še dokaj mehki in mokri. Zato se težko ločijo od papirčka. Čez noč se lepo strdijo in se jih lažje je. Pri nas na žalost le redki preživijo noč.