Lahke in zdrav večerje, brez "super" hrane



Na internetu je poplava receptov za zdravo prehranjevanje. Slike so nesramno dobre in vse bi pojedla skozi ekran, če bi lahko. Pri receptu se stvar ustavi. Tipično moram vsaj za eno sestavino, če ne več pogooglak kaj hudiča je to in kje se dobi, da o ceni niti ne izgubljam besed. In včasih se predam skušnjavi, grem v trgovino in kupim tisto super zadevo, saj konec koncev je dobro vnesti kaj novega v prehrano.  A kaj ko mi ponavadi te "super" sestavine ostajajo in ne vem več kaj z njimi. Ali pa bi morala kupiti še 5 novih, da bi lahko preizkusila drug recept. Malo tečno. Zato bom v tem blogu zbirala enostavne in zdrave recepte za večerjo. Pogoj pa je, da ne vsebujejo super hrane oz. največ 1 vrsto in še to ne kot bistveno sestavino. Tako!  :)

Da še malo razjasnim. Nimam v mislih samo "super" hrano, ki imajo antioksidantov za izvažat,  ampak tudi vse eksotične sestavine, kot so razna oreškova masla, tapioko moka, razne vrste mleka....... skratka raznoraznih nadomestkov.

Pa začnimo.

1. ideja  - blitva je super zadeva, ki nam na Obali uspeva skoraj celo leto in škoda je, da je ne izkoristimo. Zato je nastala za večerjo dušena blitva z beljakovinskim dodatkom (tuna ali jajce) in kakšnim maščobnim (oreščki).