MASAŽE

RAZBREMENILNE MASAŽE 
 
Masaže, ki jih ponujam niso klasične sprostilne masaže, temveč so skupek večih tehnik manualnih terapij, ki se jih učim in dopolnjujem z leti. Pri masažah upoštevam znanje kineziologije (vede o vplivu gibanja na človeško telo), anatomije in problematike neravnovesja v mišičnem sistemu.

Masaže vas razbremenijo in naredijo lahkotnejše in so vsekakor nekaj kar si lahko redno privoščite. Zato sem jih poimenovala "razbremenilne masaže".

Za dolgoročno rešitev in spremembo so masaže učinkovite skupaj z gibalno terapijo oz. vadbo.

 

Masaže niso nadomestilo za obisk fizioterapevta ali fiziatra pri aktunih problemih.

Masaže priporočam preden začnemo z aktivno gibalno terapijo za sprostitev in pripravo telesa na lahkotnejše gibanje. Aktivna rehabilitacija z vajami je hitrejša in bolj učinkovita v kolikor je dopolnjena z razbremenilnimi, namenskimi masažami. 60 MIN

Masaža je kombinacija klasične in športne masaže, masaže globokega tkiva ter nežnega raztezanja ter lifmne drenaže.

Kot preventiva je primerna sistematična masaža celega telesa, ki izboljša splošno psiho-fizično počutje.

V primeru težav prilagodimo terapijo posamezniku z večjim poudarkom na problematičnih delih z namenom olajšanja težave in boljšega počutja


45 MIN

Sedeča delovna mesta in monotoni položaji terjajo svoj davek, ki se najpogosteje odraža v bolečinah v vratu, ramenih in med lopaticami. Pogosti so tudi glavoboli. Terapevtska masaža zgornjega dela telesa je primerna za ublažitev teh težav. Z različnimi manualnimi tehnikami odpremo prsni koš in olajšamo dihanje, omehčamo predel okoli lopatic in razbremenimo vrat in hrbtenico. Po masaži ostane občutek sproščenosti in razbremenitve.


30 MIN

Delna športna masaža ali masaža globokih tkiv za hitro pomoč. Delna masaža je primena, če nimate veliko časa ali pa si želite le hiter "obliž" za trenutno bolečino v hrbtu, vratu, pomoč pri odpravi"musklfibra" oz. zakasnele mišične bolečine, ki je posledica zelo intenzivne športne ali fizične aktivnosti. Lahko je tudi kot priprava na neko fizično/športno aktivnost.


Masaža lahko omili trenutno bolečino, vendar ni nadomestilo za obisk fizioterapevta ali zdravnika v primeru hujših akutnih bolečin, ki vam bo pomagal do ustrezne diagnoze.