ACCESS BARS

 ACCESS BARS - ko se odpre nov svet!

 
Access BarsⓇ tretma, je nežna energetska tehnika, ki nam omogoča, da stopimo iz mrtve točke. Včasih se znajdemo v situaciji, ko si želimo sprememb, ko vemo, da moramo nekaj narediti drugače in končno poskrbeti zase. Vseeno ne storimo koraka. Ne vemo kam stopit, ne vidimo rešitve, ne zmoremo, smo zmedeni ali preprosto preutrujeni, da bi se "borili" proti ustaljenemu načinu življenja, proti lastnim predsodkom in pričakovanju drugih.

Tretma je tudi zelo učinkovit, ko imam "polno glavo", smo pod stresom, neprespani in razdražljivi. Omogoča globoko sprostitev in "praznenje glave" - kot da bi sčistili računalnik nepotrebnih datotek, ki se nenehno nalagajo in mu na ta način omogočili bolj optimalno in hitrejše delovanje.

Access Bars tretma lahko vpliva tudi na fizično počutje. Pravzaprav so učinki pri vsakem posamezniku drugačni, kot je vsak tretma lahko drugačen.


KAKO DELUJE?

Ob nežnem dotiku 32 točk (barsev) na glavi se spodbudijo pozitivne spremembe v možganih in razpršijo elektromagnetne komponente stresa, misli in čustev. Ta nežna, neinvazivna tehnika sprošča fizične in miselne blokade, ki so shranjene v telesu ter vnaša večjo sproščenost na različna področja življenja.

Access BarsⓇ seansa lahko pomaga pri naslednjem:

• jasnejše misli
• motivacija
• izdatno povečana radost in sreča
• globlja sproščenost
• nespečnost
• tesnoba in depresija
• zdravje in teža
• stres in preobremenjenost
• migrene
• napadi panike
• obsesivno-kompulzivna motnja (OKM)

Bars seansa ponavadi traja med 60–90 minutami in je postopek, ki ga lahko izkusite enkrat, mesečno, tedensko ali dnevno. Trenutno se uporablja v zaporih, podjetjih in šolah po vsem svetu za spodbujanje boljšega zdravja in počutja. Access BarsⓇ vplivajo na vsako osebo drugače in se razlikujejo od seanse do seanse, vendar poleg tega, da izboljšujejo fizično zdravje, prejemniki poročajo tudi o boljšem intuitivnem zavedanju, večji hvaležnosti, prijaznosti, miru in umirjenosti ter lažji komunikaciji.

Prvo Access BarsⓇ seanso je pred več kot 25 leti izvedel Gary Douglas, ustanovitelj Access ConsciousnessⓇ. Od takrat se je razširilo v 173 držav.ZAKAJ IZVAJAM
Pri delu z gibalno in manualno terapijo sem večkrat zaznala vrzel. Nekaj manjka. Manjka psihološka komponenta. Ljudje bi radi šli iz bolečine, radi bi spremenili življenje, živeli bolj zdravo, se gibali, a enostavno ne zmorejo, "nimajo časa", nimajo motivacije, volje. Kako jim lahko pomagam? Zunanji motivatorji niso vedno dovolj, tudi ni moj namen, da stranke ustrahujem ali jim vzbujam še več slabe vesti, kaj bi morali storiti pa niso. "Kako lahko pomagam še drugače?" je bilo moje ključno vprašanje.

Na delavnico Access Bars praktik me je potegnilo nezavedno....enostavno šla sem brez večjih pričakovanj in si skoraj mislila "Kaj mi je tega treba". Vseeno sem upala, da mogoče dokončno odslovim svoje notranje glasove (iz otroštva), ki so me omejevali in mi jemali energijo, da bi naredila več. In čeprav med terapijo nisem čutila nekih ognjemetov energije pa tudi po terapiji je bilo zgolj "čudno", sem v naslednjem tednu zaznala, da je tisti notranji glasek izginil.

Tehnika je enostavna in učinkovita. Ponudim jo svojim strankam, ko se zataknejo, ko vidim, da vadba ali masaža ne bosta doseglji željenega učinka. Je zgolj opcija in odločitev ali jo sprejme je na vsakemu posamezniku.


POTEK TRETMAJA
Stranka se uleže na masažno mizo, ki jo imam za večje udobje še dodatno podloženo s posebnimi blazinami. Leži se na hrbtu.

Izvajalec sedi in z določenimi položaji rok aktivira specifične točke na glavi (barse). Vsak položaj se zadrži dlje časa. Pritisk na točke je nežen oz. se prilagodi željam stranke.

Med tretmajem ni glasbe. Pogovor je možen, ni pa nujen. S pogovorom in zastavljanjem vprašanj (uporaba ostalih orodij tehnike Access Consciousnes) lahko še dodatno odklepamo omejitve ali pa se v tišini zgolj prepustite globoki sprostitvi. Nemalokrat se zgodi, da stranke na mizi tudi zaspijo.


KAKŠNI SO UČINKI
Po končanem tretmaju je na vprašanje "kako ste?"najpogostejši odgovor "čudno!", nato pa sledi še "bolj sproščeno, lažje".

Učinki terapije so pri vsakemu posamezniku različni in jih zaznamo v naslednjih dneh. Celo različni so učinki posameznih terapij pri isti osebi.

Stranke poročajo o manjši razdražljivosti, večji umirjenosti, zmanjšanju glavobola, zmanjšanju specifičnih fobij, boljši osredotočenosti.... Pozitivno lahko deluje na avtoimune bolezni, kot sem imela primer stranke z močnim atipičnim dermatitisom.

Barsi so tudi primerni za odpravljanje travm in psiho-somatiko. Pri tem je pozitivno predvsem dejstvo, da za izboljšanje ne potrebujete podoživljati dogodkov in se o njih pogovarjati ali jih zaupati terapevtu.

Z bars terapijo aktiviramo točke na glavi, da se le te razelektrijo, da spustijo zgoščeno energijo, ki se je tam nabirala in omejevala. Tako se sprostijo omejitve na vseh področjih našega življenja.


KOLIKO TERAPIJ IN KAKO POGOSTO
S prvo seasnso aktiviramo delovanje barsov oz. točk na glavi, preko katerih se čisti oz. razmagneti del možganov. Ko so barsi sproženi, se ves čas počasi sproščajo blokade, tudi ko nismo na terapiji, a se v času terapije to dogaja precej bolj intenzivno in hitreje.

Pogostost izvajanja Access Barsov ni omejena. Na bars tečaju dobite celo dva v enem dnevu, ustanovitelja Access Counsiousnessa pa si jih izvajata po več ur. Tudi glede števila seans ni omejitve ali nekega splošnega priporočila. Nekomu lahko že ena seansa prinese spremembe, ki si jih želi in mu je to dovolj. Drugi si želimo vedno novih sprememb, vedno več zavedanja in lahkotnosti, zato si želimo čim večkrat izkusiti bars tretma.


Kdaj in koliko potrebujete, določite vi. Ko začutite, da ste se zataknili, da ste pod stresom, preobremenjeni, si privoščite Barse ali pa kar tako, ker si želite več lahkotnosti, več ustvarjalnosti in radosti.

Skratka, poslušajte sebe in svoje telo. ;)


RAZISKAVE
2017- Zmanjšanje depresije in tesnobe (ena 90 min seansa)

Na podlagi rezultatov štirih znanstveno veljavnih standardiziranih vprašalnikov in s pomočjo meritev vzorcev možganskih valov z uporabo kartiranja možganov, (QEEG), je dr. Hope v svoji raziskavi odkrila, da Access BarsⓇ zmanjšujejo moč simptomov tesnobe za 84,7 % (v povprečju) in moči simptomov depresije za 82,7 % (v povprečju).

Rezultati meritev možganskih valov pred in po terapiji Access BarsⓇ so prikazali povečano možgansko koherenco pri vseh udeležencih, kar kaže na spremembo v smeri proti normalnemu stanju po seansi.

Koherenca možganskih valov je povezana s komunikacijo med možganskimi področji. Raziskovalci so odkrili, da je optimalna možganska koherenca povezana z mnogimi stvarmi, kot so:

  • inteligenca,
  • učne zmožnosti,
  • pozornost,
  • reakcijski čas in
  • kreativnost.

Za več informacij o tej raziskavi klikni TUKAJ.

2015 - Pozitiven nevrološki vpliv Access BarsⓇ na 60 udeležencev.

Z merjenjem možganskih valov oseb pred in po bars seansi, je ta raziskava razkrila podobne učinke na možgansko koherenco, pri čemer je 85 % udeležencev prikazalo večjo koherenco. Poleg tega je odkril, da imajo Access BarsⓇ pozitiven nevrološki vpliv na prejemnika, podoben tistim, ki jih izkušajo napredni meditatorji – in te rezultate proizvedejo nemudoma.

Več o raziskavi najdete TUKAJ